Náš tip

Proměňte svá alba ve fotoknihu!
Ideální jako dárek nebo jen tak na památku.
Levně, rychle, jednoduše.

Připravíme si: rybu, grilovací koření, citrón, olej, máslo, sůl, česnek, alobal, brambory.
Bolena očistíme, vykucháme, odřízneme ploutve a hlavu. Pokapeme citrónem, trochu posolíme. Z oleje a grilovacího koření připravíme marinádu a ze všech stran bolena potřeme. Z alobalu si vyrobíme podstavec, kterým bolena vyplníme aby stál kolmo v pekáči. Do pekáče vložíme a rozpustíme máslo s vařící vodou, kterým bolena při pečení v troubě poléváme. Pečeme asi 1/2 hodiny. Ke konci přidáme do šťávy česnek, rozmícháme, polejeme bolena a ještě chvíli (asi 15-20 minut) pečeme v troubě. Stále přeléváme vypečenou šťávou.
Příloha - brambory.
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
  • 18.7.2010
  • 2 542 zobrazení
  • 0
  • 00
Připravíme si grilovací koření, marinádu na kuře (nemusíme, můžeme použít udělanou všechnu z grilovacího koření), kuřecí maso asi 1/2 kg, lilek, cuketu, olej.
Maso nakrájíme a promícháme s marinádou, necháme uležet. Lilek a cuketu nakrájíme na velké kostky. Připravíme si marinádu z grilovacího koření - smícháme olej a grilovací koření dle chuti. Vmícháme do kostek lilku a cukety. Kuřecí maso trochu podlejeme vařící vodou a dáme na chvíli péci do vyhřáté trouby napřed samotné. Po asi 20 minutách vmícháme lilek s ciketou, podlejeme vařící vodou a dáme opět do trouby asi na 1/2 hodiny.
Příloha rýže.
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
  • 30.7.2010
  • 1 840 zobrazení
  • 0
  • 00
Alanya, Konya
Kategorie: cestování
více  Zavřít popis alba 
1 komentář
  • 2.8.2006
  • 1 295 zobrazení
  • 0
  • 11
Kategorie: cestování
více  Zavřít popis alba 
  • červenec 2006
  • 654 zobrazení
  • 0
  • 00
Rozsáhlý areál pískovny Malvíny s řadou ostrůvků, množstvím vodních ptáků a romantických zákoutí je optimálním prostředím na procházku pro všechny, kteří zavítají do okolí Čelákovic.
Více na: http://www.nase-voda.cz/tipy-na-vodni-vylety-piskovna-malviny/
Kategorie: krajina
více  Zavřít popis alba 
2 komentáře
  • 19.4.2015
  • 621 zobrazení
  • 1
  • 22
2 komentáře
  • 26.2.2014
  • 617 zobrazení
  • 0
  • 22
Kategorie: oslavy
více  Zavřít popis alba 
  • 11.8.2012
  • 510 zobrazení
  • 0
  • 00
Kategorie: cestování
více  Zavřít popis alba 
  • 15.6.2011
  • 478 zobrazení
  • 1
  • 00
Barokní zámek v pražských Petrovicích byl v roce 1948 taktéž zkonfiskován. O deset let později byl dokonce prohlášen za kulturní památku. Jeho zkázu ovšem nepřinesly roky socialistického hospodářství, ale právě až období dvaceti let jeho porevolučního soukromého vlastnictví. Zámeček s celým areálem hospodářských budov i přilehlých pozemků vlastní dnes Andrea Isholová, která je praneteří někdejšího majitele Romana Dannera. Žije v Kanadě a s úřady komunikuje výhradně přes své právníky.
Základem dnešního petrovického zámku byla tvrz, kterou místní pán postavil v 16. století. V zámek se proměnila v polovině století následujícího, ale i v dalších letech procházela budova proměnami. Bylo to dávno předtím, než malou vesnici Petrovice zcela pohltilo hlavní město.
více  Zavřít popis alba 
4 komentáře
  • 19.1.2014
  • 465 zobrazení
  • 0
  • 44
Kategorie: příroda
více  Zavřít popis alba 
  • 22.10.2011
  • 398 zobrazení
  • 0
  • 00
Složení:
Krevety, máslo, cibule, česnek, pepř, glutasol, sůl, rajčata, vejce, sojová omáčka - tradiční a polosladká, rýže a karí.
Nakrájíme cibuli a česnek. Vejce rozšleháme a osamžíme v teflonce po obou stranách. Nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém másle osmažíme loupané krevety, přidáme cibuli, mícháme, přidáme česnek, pepř, sůl, glutasol, sojové omáčky a nakrájená rajčata. Mícháme. Nakonec přidáme nakrájenou omeletu na nudličky.
Na másle osmažíme kari (asi 2 lžičky). Když začne vonět, přidáme spařenou rýži, osmažíme na másle s karím a zalejeme horkou vodou v poměru 1 : 1,5 (na jeden hrnek rýže 1,5 hrnku horké, vařící vody). Zamícháme, osolíme a na malém plameni vaříme až změkne.
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
  • 6.12.2010
  • 393 zobrazení
  • 0
  • 00
Potřebujeme: vepřovou kýtu, papriku barevnou, klobásu, šunku (nemusí být), slaninu, česnek, hořčici krémžskou, okurky ster., sůl.
Na špenát: mraž. špenát,cibuli sůl, pepř, vegetu, česnek, vejce, máslo, pol. mouku
Příloha: brambory vařené
Maso naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a hořčicí. Poklademe nakrájené na proužky papriky, klobásu, slaninu, okurku, vše zavineme a svážeme provázkem. Pečeme podlité vodou v troubě asi 1 hodinu, občas opět podlejeme. Před koncem přidáme do vypečené šťávy na kostičky nakrájenou slaninu a ještě chvílí pečeme.
Špenát částečně rozmrazíme (aby šel krájet). Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme ji do "sklovata". Přidáme mouku - uděláme tzv. cibulovou jíšku. Přidáme nakrájený špenát a za stálého míchání spojíme špenát s cib. jíšku. Přidáme pepř, sůl, trochu vegety. Stále mícháme. Na konec přidáme rozmačkaný česnek a rozmíchané vejce. Špenát vaříme velmi krátce, jinak bledne.
Podáváme s bramborami.
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
  • 9.1.2011
  • 334 zobrazení
  • 0
  • 00
Kategorie: oslavy
více  Zavřít popis alba 
  • 18.8.2012
  • 316 zobrazení
  • 0
  • 00
Hedvábná stezka - přestupný "hotel", Side, park Kursunlu Selalesi, moře v Alanyi, fotbal s tureckými přáteli
Kategorie: cestování
více  Zavřít popis alba 
1 komentář
  • srpen 2006
  • 296 zobrazení
  • 0
  • 11
Připravíme si:
kuřecí maso - prsa spojená, vykostěná, grilovací směs, olej, cibuli, česnek, malou cuketu, malý lilek, 2 vejce, máslo, sůl.
Marinádu připravíme z grilovacího kořní a oleje. Cuketu a lilek nakrájíme na kostičky a vmícháme marinádu. Nakrájíme cibuli a čenek. Na másle lehce osmažíme do průsvitna cibuli, přidáme nakrájený česnek, lehce opět osmažíme a nasypeme cuketu s lilkem v marinádě. Za stálého míchání vše osmažíme. Spojíme vejci, mícháme dokud neztuhnou.
Kuřecí maso rozkrojíme na placku a nasypeme část náplně. Zavážeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme kousek másla, podlejeme a pečeme v troubě za občasného podlévání do zlatova. Ke konci přisypeme zbytek náplně přímo do pekáče a ještě chvíli dopékáme.
Příloha brambory nebo rýže.
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
  • 16.8.2010
  • 293 zobrazení
  • 0
  • 00
Složení: Kuřecí maso, olej, kurkuma, zázvor mletý, cibule, česnek, mražená zelenina (do polévky), žampiony (nemusí být), sůl, rýži.
V troše oleje rozmícháme kurkumu a mletý zázvor (marináda), naložíme do ní na hodinu nakrájené maso. Cibuli zpěníme na oleji, po chvíli přidám nakrájený česnek a přidáme naložené maso. Vše promícháme, lehce osmažíme. Přidáme pokrájené žampiony se zeleninou a opět promícháme. Na jeden hrnek propláchnuté rýže potřebujeme 1,5 hrnku horké vody. Osolíme, zamícháme a na sporo asi 20 minut dusíme do měkka.
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
  • 8.2.2012
  • 291 zobrazení
  • 0
  • 00
Kategorie: města
více  Zavřít popis alba 
  • duben 2010
  • 268 zobrazení
  • 0
  • 00
V rámci víkendu pražských toků a jako jedna z akcí uzavírající letošní vodáckou sezónu se dnes v Praze uskutečnilo tradiční „Rio Botičo 2016“.
Více na: http://www.nase-voda.cz/fotoreportaz-vikend-prazskych-toku-rio-botico-2016/
více  Zavřít popis alba 
2 komentáře
  • 23.10.2016
  • 265 zobrazení
  • 3
  • 22
Cesta s průvodcem do Kapadokye, Konya, podzemní město Derinkuyu, Kapadokya
Kategorie: cestování
více  Zavřít popis alba 
  • 5.8.2006
  • 248 zobrazení
  • 0
  • 00
Město Alanya v Turecku, návštěva místních hasičů, výlet lodí.
Kategorie: cestování
více  Zavřít popis alba 
  • červen 2011
  • 238 zobrazení
  • 0
  • 00
Připravíme si: 1/2 kg mletého masa, 2 špekáčky, 2 velké papriky, vejce, rajčata, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 cibule, máslo nebo Ramu.
Špekáčky nastrouháme na struhadle, přidáme mleté maso, sůl, pepř, česnek, cibuli,vejce a zamícháme. Naplníme směsí napůl rozkrojené papriky, vložíme do pekáčku, poklademe rozkrájenými rajčaty, posypeme cibulí na nudličky nakrájenou.Pekáč poklademe máslem nebo Ramou a podlejeme vařící vodou. Pečeme v troubě asi 3/4 hodiny za občasného podlévání vodou.
Příloha - brambory. My to snědli jen tak, proto není foto s talířem.
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
1 komentář
  • 24.11.2010
  • 236 zobrazení
  • 0
  • 11
a také návštěva výrobny koberců a mešity.
Kategorie: cestování
více  Zavřít popis alba 
  • 11.6.2011
  • 232 zobrazení
  • 0
  • 00
Kategorie: dokumenty
více  Zavřít popis alba 
  • prosinec 2006 až srpen 2007
  • 226 zobrazení
  • 0
  • 00
Nejstarší písemné záznamy o židovském osídlení Uhříněvsi jsou z roku 1670. Hřbitov byl založen na počátku 18. století, stará synagoga ve stejném století. Po příchodu nacistů bylo v Uhříněvsi 46 Židů a v okolních obcích dalších 341. Válku přežilo 42 z nich.
Vstup na hřitov je zakázán, ale je do něj výborně vidět přes nízkou zeď. Nedovolila jsem si tam vlézt, i když by to šlo lehce a nikdo nikde nebyl.
Kategorie: kultura
více  Zavřít popis alba 
  • 4.8.2010
  • 224 zobrazení
  • 0
  • 00

Nebyla nalezena žádná alba.

Adresa na Rajčeti

www.anina9.rajce.idnes.cz

Aktivní od

15. prosince 2007

Pohlaví

žena

Datum narození

neuvedeno

Webová adresa

neuvedeno

Mí oblíbení lidé na Rajčeti

Má oblíbená alba na Rajčeti

Moji fanoušci na Rajčeti (sledují mě)

reklama